Zaštita osobnih podataka

Plava krava izdavaštvo d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, te redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Plava krava izdavaštvo d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Plava krava izdavaštvo d.o.o. poduzima tehničke i organizacijske mjere sigurnosti za zaštitu Vaših osobnih podataka od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka ili izmjena te od neovlaštenog otkrivanja ili pristupa.

Korisnik je upoznat s činjenicom da niti jedan prijenos podataka preko interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Iako Plava krava izdavaštvo d.o.o. provodi zaštitne mjere za zaštitu podataka, ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili s naše internetske stranice, te nije odgovorna za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Pravila privatnosti na webu

Plava krava izdavaštvo d.o.o. priznaje i cijeni Vaše pravo na povjerljivost podataka te se obvezuje čuvati sigurnost podataka koje putem internet stranice prikupi.

Vaši osobni podaci se prikupljaju i koriste samo na temelju podataka koje ste dobrovoljno dali, bilo registracijom (prilikom registracije koristit će se osobni podaci kao što su: ime i prezime, adresa, grad, e-mail, broj telefona) ili korištenjem internet stranice.

Prikupljeni osobni podaci se čuvaju u elektroničkom obliku, te se primjenjuju sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se spriječila povreda osobnih podataka. Zaprimljene e-mailove s Vašim osobnim podacima Plava krava izdavaštvo d.o.o. će koristit samo u svrhu ispunjavanja Vaših zahtjeva.

Kolačići

Kolačići (engl. cookies) omogućuju prikupljanje statističkih podataka o ponašanju korisnika na internet stranicama (npr. na kojim dijelovima internet stranice se korisnici zadržavaju najduže, a gdje najkraće), koji se internet preglednik (npr. Internet Explorer, Opera, Safari, Google Chrome, Firefox) koristi i slično.

Kolačić je mali paket podataka poslan s poslužitelja  na računalo korisnika, a služi kao anonimni identifikator. Svrha kolačića je poboljšanje korisničkog iskustva prilikom upotrebe internet stranica. Kolačići na internet stranicama Plava krava izdavaštvo d.o.o. su anonimizirani te se ne koriste s ciljem pristupa korisničkim podacima ili kako bi se pratile aktivnosti korisnika nakon napuštanja.

Internet stranice Plava krava izdavaštvo d.o.o. prate statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica.

Vlasnici pretraživačkih trgovačkih društava informiraju Vas o načinu upravljanja kolačićima. Više pročitajte na povezanim linkovima.

Ispitanik može u bilo koje doba spriječiti smještanje kolačića putem editiranja postavki preglednika kojeg koristi i tako može trajno onemogućiti smještanje kolačića. Nadalje, već postavljeni kolačići mogu se ukloniti u bilo koje doba putem bilo kojeg preglednika. No, ako ispitanik deaktivira postavljanje kolačića u svom pregledniku, neće moći koristiti sve funkcije web stranice. Postoji nekoliko internetskih stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više informacija pročitajte na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/

Kolačiće i druge pohranjene podatke možete u svakom trenutku izbrisati iz vašeg preglednika (pogledajte u odjeljku za Pomoć u vašem pregledniku ili posjetite dolje navedene linkove):

Microsoft Edge: https://support.microsoft.com/hr-hr/help/4028646/microsoft-edge-viewand-delete-browsing-

history Internet Explorer: https://support.microsoft.com/hr-hr/help/17479/windows-internetexplorer-11-change-security-privacy-settings

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647

Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/hr/kb/Brisanje%20kola%C4%8Di%C4%87a

Safari: https://support.apple.com/hr-hr/guide/safari/sfri47acf5d6/mac

Opera: https://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/

Top